پارچه موهر چیست و مناسب چه لباس هایی است؟

پارچه موهر چیست و مناسب چه لباس هایی است؟

ارچه موهر چیست؟

 

انواع پارچه موهر

 

موهر یا پشم آنغوره، پارچه‌ای است که با موی بز آنگورا ساخته می‌شود. پارچه موهر، بهترین و پرکاربردترین الیاف، برای لباس‌های پاییزی و زمستانه است. موهر یکی از با ارزش‌ترین و گران‌ترین الیاف طبیعی در جهان است. موهر، چون درخشندگی زیادی دارد، الیاف الماس نیز نام دارد.

از پارچه موهر در تولید لباس‌های زمستانی گران قیمت، ژاکت‌های ظریف، فرش و روکش استفاده می‌شود.

 

تاریخچه الیاف موهر را بدانید.

موهر، از قدیمی‌ترین الیاف طبیعی است که در نساجی استفاده می‌شود. پارچه موهر، در اوایل قرن هجدهم در انگلستان شناخته شد. بز آنگورا از کوه‌های تبت، تکامل یافته و در قرن شانزدهم به ترکیه آمده است. نام آنگورا، از نام شهر آنکارا برگرفته شده است.

این نوع بز برای قرن‌ها، فقط در ترکیه پرورش داده می‌شد اما از سالیان قبل الیاف موهر در انگلستان و اروپا استفاده می‌شده است. این موضوع نشان می‌دهد که الیاف موهر، در طول هزاران سال به طور گسترده در تمام دنیا، تولید و استفاده می‌شده است.

 

تولید و مصرف موهر در جهان

 

کاربرد پارچه موهر

 

نیمی از منسوجات موهر دنیا در آفریقای جنوبی تولید می‌شود. از دیگر کشورهای تولید کننده موهر می‌توان به امریکا، چین، ترکیه، آرژانتین، استرالیا و نیوزیلند اشاره کرد.

انگلستان، هلند و بلژیک از اصلی‌ترین مصرف کنندگان پارچه موهر هستند.

 

 

ویژگی‌های پارچه موهر

موهر را نباید با الیافی که از خز خرگوش آنگورا به‌دست می‌آید، اشتباه گرفت. پشم سفید بز آنگورا، ویژگی الیاف ابریشمی و نرم را دارد؛ به همین جهت، در صنعت نساجی مورد استقبال قرار گرفته است. هرچه قطر موهر کمتر باشد، الیاف نرم، لطیف‌تر و گران‌تر است.

الیاف موهر بلند، انعطاف‌پذیر، مقاوم، بادوام، بلند و براق است؛ مانند پشم رطوبت را حفظ می‌کند و ماده رنگی رزانه را به‌خوبی جذب می‌کند.

پارچه موهر برای استفاده در فصل زمستان و لباس‌های گرم زمستانه بسیار مناسب است چون خاصیت عایق بودن بالایی دارد. جالب است بدانید ازآن‌جایی‌‌که خاصیت رطوبت‌گیر نیز دارد، برای تابستان نیز خنک و کاربردی است.

الیاف موهر مقاومت خوبی در برابر شعله و چین و چروک دارد. کیفیت الیاف موهر، از پشم گوسفند بالاتر است و چون که مانند الیاف‌های لوکس مثل کرک، کشمیری و ابریشم است، الیاف گرانی است.

ازآن‌جایی‌که الیاف موهر، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد، با مقادیر کمی از الیاف دیگر ترکیب می‌شود و پارچه‌ای بسیار با کیفیت و درخشنده می‌سازد.

برای تشخیص موهر کافی است یک تار آن را بسوزانید، اگر بوی کز به مشام شما رسید، نشانه مرغوبیت الیاف و پارچه است.

 

 

کاربرد پارچه موهر در کجاست؟

 

انواع لباس با پارجه موهر

 

پارچه موهر در تولید انواع مختلف پوشاک استفاده می‌شود. هم‌چنین در طیف متنوعی از لوازم منزل و منسوجات عمومی به کار می‌رود.

الیافی که نازک‌تر هستند، متعلق به بزهای جوان هستند که در پوشاک مانند بلوزهای بافتنی، جوراب‌های پشمی ، روسری، شال و کلاه‌های زمستانی زنانه و مردانه به کار می‌رود. از الیاف ضخیم‌تر در فرش، پارچه رو مبلی، کت و شلوار و پالتو استفاده می‌شود.

هم‌چنین موهر در اکسسوری‌های تزیینی، کلاه گیس عروسک و دکوراسیون داخلی خانه نیز به‌کار می‌رود.

پارچه‌های موهر بافته شده به شکل شمع، برای پوشاک مثل لباس‌های بیرونی، کت و شلوارهای تابستانی استفاده می‌شود. الیاف موهر برای تولید کالاهای بافتنی و نخ‌های بافندگی نیز به کار می‌رود.

 

 

تولید پارچه موهر چگونه است؟

اگر می‌خواهید بدانید که پارچه موهر چگونه تولید می‌شود، با ما همراه باشید.

برای تولید این الیاف، ابتدا موهای بز آنگورا را جدا می‌کنند و با شستن با دقت، تمام ناخالصی‌های آن را از بین می‌برند. طول موهای این نوع بز، یکنواخت است و آن را به‌راحتی برش می‌زنند. در طی همین فرایند تکه‌های این پشم، به رشته تبدیل می‌شود؛ سپس این تارها به نخ تبدیل می‌شوند. بعد از آن نخ موهر، آماده استفاده در بافتن لباس و تولید انواع پارچه موهر می‌باشد.

 

بیشتر بخوانید: لباس برای زمستان دخترانه – استایل‌های خاص زمستانی با جذاب‌ترین لباس‌های زمستانی دخترانه

 

انواع پارچه موهر

 

انواع پارچه موهر

 

قبل‌تر گفتیم، الیافی که از بزهای جوان به‌دست می‌آید، الیاف نازک و مرغوبی هستند که بیشتردر  لباس‌هایی که بافت ظریف و خاص دارند مانند شال و روسری‌های موهر، پالتوهای زنانه خاص، بافته می‌شوند.

الیاف ضخیم‌تر که از بزهای پیرتر، به‌دست می‌آید در بافت فرش، موکت و لباس‌های بیرونی به کار می‌رود.

پارچه موهر، خصوصیاتی دارد که می‌توان از آن به عنوان یکی از بهترین پارچه‌هایی که مناسب لباس‌های گرم است، استفاده کرد.

این خصوصیات عبارتند از:

  • نرم و گرم بودن
  • خاصیت بالای کشسانی
  • داشتن ثبات رنگ
  • مقاومت بالا
  • داشتن طول عمر زیاد
  • دارای درخشندگی زیاد
  • سبک و انعطاف‌‌پذیر
  • مقاومت در برابر چروک
  • جذب رطوبت
  • خاصیت رنگ‌پذیری بالا

 

 

انواع لباس با پارچه موهر

 

انواع لباس با پارجه موهر

 

شاید بیش‌ترین کاربردی که پارچه‌های موهر در لباس‌های ما داشته باشد، در شال و روسری‌های زمستانه و یا کت و بافت‌های بیرونی و پالتو  است. همچنین اگر اهل استفاده از شال و کلاه پاییزی و زمستانی باشید، بافت و الیاف موهر را در آن‌ها به‌خوبی تشخیص می‌دهید. دستکش‌های زنانه از جنس موهر بسیار مناسب هستند چون که باعث تعریق دست نمی‌شوند.

اگر اهل استایل‌های به‌روز باشید کت‌های موهر برای پاییز بسیار مناسب هستند. کت‌‌های کوتاه یا بلند، بسیار شیک هستند و با اطلاعاتی که ما در اختیارتان قرار دادیم، با انتخاب بهترین جنس، استایلی شیک برای خود بسازید.

کت‌های موهر را می‌توانید با شلوار جین، شلوار کتان و یا لگ تو کرکی بپوشید. در بقیه استایل نیز از شال موهر و نیم بوت استفاده کنید و با کیفی رودوشی آن را تکمیل کنید.

در سال ۱۹۶۰ میلادی نوعی کت و شلوار دو رنگ تولید شد که محبوبیت بسیار زیادی در آن زمان داشت. این نوع کت و شلوار مخصوص را فقط با پشم موهر می‌توان تولیدکرد.از آن‌جایی‌که پارچه موهر ویژگی‌های منحصربه فردی دارد، این کت و شلوار از زوایای مختلف به رنگ‌های متفاوتی دیده می‌شود.

از الیاف موهر برای تولید پارچه‌های خز نیز استفاده می‌شود که شبیه پوست حیوانات هستند. البته که این خز مصنوعی کاملا فیک نیست چون الیاف موهر نیز از موی حیوان است.

مراقبت از پارچه‌های موهر

اگر در کمد لباس‌های خود، لباسی از جنس پارچه موهر دارید به نکاتی که ما در مورد نگهداری و شست‌وشوی این نوع پارچه در اختیارتان قرار می‌دهیم دقت کنید. اگر این موارد را به درستی رعایت کنید به بالا بردن عمر لباس و حفظ کیفیت آن کمک کردید.

مراقبت از پارچه موهر کار بسیار آسانی است، چون که پارچه حساسی نیست. خاک به‌راحتی از آن پاک می‌شود و چون پولک‌های کمتری نسبت به پشم دارد، لازم نیست مانند پشم از آن مراقبت کنید.

اگر لباس شما فقط نیاز دارد که تازه شود، لازم نیست که آن را بشویید؛ می‌توانید با یک بخارپوش دستی این کار را انجام دهید. لباس را روی یک سطح صاف بگذارید و بخارپوش را روی آن بچرخانید. توجه داشته باشید که هرگز اتو را روی لباس فشار ندهید و فقط از بخار آن استفاده کنید. همیشه دقت کنید که اتو را با فاصله یک سانتی‌متری یا بیشتر از پارچه نگه دارید.

لباس‌های موهر را نباید با گیره آویزان کرد، چون جای آن روی لباس باقی می‌ماند و به مرور زمان لباس حالت آن را می‌گیرد و خراب می‌شود.

بهتر است شست‌وشوی لباس‌های از جنس موهر را به خشکشویی بسپارید. اگر این امکان را نداشتید به نکاتی که روی اتیکت لباس خورده است دقت کنید و آنان را لحاظ کنید.

آنان را در لباسشویی نندازید و برای با دست شستن، آنان را در ظرفی شبیه حوضچه کوچک خیس کنید. از آب سرد و شوینده‌های ضعیف استفاده کنید. با آب‌کشی ملایم، آب را از آن خارج کنید. هرگز نباید با فشردن زیاد و پیچاندن لباس آب را خارج کنید چون لباس شل می‌شود و حالت کشسانی خود را از دست می‌دهد.

برای خشک کردن لباس، آن را روی یک سطح تمیز و صاف پهن کنید و اجازه بدهید با هوای آزاد خشک شود.

جنس پارچه موهر، قدرت رنگ‌پذیری بالایی دارد. پس هنگام شست‌وشو این نکته را در نظر بگیرید که اصلاً با لباس‌های رنگی، شست‌وشو انجام نگیرد. بهتر است هر کدام از لباس‌ها را جدا جدا و تکی بشویید.

 

حرف آخر

ما در این مطلب بیان کردیم که اگر قصد خرید مانتو یا لباس گرم دارید با پارچه موهر آشنا بشوید. اگر می‌خواهید زمستان امسال استایل شیک و بی‌نظیری داشته باشید، از لباس‌های مناسب فصل غافل نشوید. وقتی حرف از لباس زمستانه و گرم می‌شود همه به یاد پارچه های پشمی که از پشم گوسفند بافته می‌شود، می‌افتند اما لباس‌ها و پارچه‌های پشمی انواع مختلفی دارند؛ که ما مفصل درباره‌ی پارچه موهر پرداختیم.



لطفاً برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید
اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید ، روی این لینک کلیک کنید